Aurinkoenergia Suomessa

Aurinkoenergia on uusiutuvaa energiaa eikä sen tuottamisesta synny lainkaan välittömiä hiilidioksidipäästöjä.

Aurinkopaneeleilla tuotetun sähkön määrä riippuu valon määrästä, joten kesäkuukausina tuotettu sähkön määrä on Suomessa suurempi kuin esimerkiksi Keski-Euroopassa. Vertailukohtana voidaan käyttää Pohjois-Saksassa sijaitevaa Hampuria. Hampurissa aurinkopaneelien avulla voidaan tuottaa sähköä n. 940kWh neliömetriä kohden. Oulun ja Tampereen korkeudella tuotettu sähkön määrä vuodessa on käytännössä saman suuruinen kuin Hampurissa.

Aurinkopaneelien valoisan ajan keskimääräinen tuotto on Suomessa jo helmikuun loppupuolelta alkaen saman suuruinen kuin keskikesällä. Aurinkoisina kevättalven pakkaspäivinä aurinkopaneelien hyötysuhdetta nostaa pakkasen puolella oleva lämpötila.

Aurinkosähköjärjestelmän asentaminen

Aurinkopaneelit kannattaa Suomen olosuhteissa asentaa pääsääntöisesti rakennuksen katolle.

Kun paneelit asennetaan katolle lappeen suuntaisesti, ei yleensä tarvita rakennuslupaa. SolarPro hoitaa aina yhteydenoton kotikuntasi rakennusvalvontaan ja selvittää tapauskohtaisesti rakennusvalvonnan vaatimukset. SolarPron myymät aurinkopaneelit ja kattokiinnikkeet on valmistettu Keski-Euroopassa ja ne on suunniteltu kestämään myös Suomessa vallitsevia tuuli- ja lumiolosuhteita.

SolarPro ottaa yhteyttä myös sähköverkonhaltijaan ja sähkön myyjääsi ja hoitaa kaikki lupa-asiat, jotta järjestelmä voidaan kytkeä turvallisesti kotisi sähköverkkoon.

Tuotetun sähkön määrä

Tampereen seudulla oleva 3kW nimellistehoinen aurinkopaneelijärjestelmä tuottaa maaliskuussa sähköä keskimäärin n. 8kWh vuorokaudessa.

Kesäkuussa vastaava järjestelmä tuottaa sähköä n. 12kWh vuorokaudessa. Kun kesäkuussa valoisan ajan pituus vuorokaudessa on n. 20h ja maaliskuussa n. 12h, on keskimääräinen valoisan ajan tuotto molempina kuukausina sama.

Ota yhteyttä

Puhelin: 040 3203582
Email: info@solarpro.fi
www.solarpro.fi

AURINKOENERGIAA HELPOSTI

SolarPro hoitaa kaiken puolestasi